CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, April 22, 2011

Ujian & Dugaan : tanda Allah swt sayang kt aku ke Salah aku sendiri??Apabila hatiku mula berbicara, jari jemariku mula menulis ceritera hidup.... 

Assalamualaikum, errkk....hari ni aku nak menulis pasal benda lain pulak...xde kisah blues dan cerita cinta

Mungkin disaat ini aku perlu sabar dalam setiap yang ujian yang menimpa diriku kerana ia adalah sebesar-besar erti buatku...mungkin sebelum ini aku leka dengan kelazatan dunia ciptaan-Nya, aku redha...apakah ujian yang diberi ini merupakan tanda perhatian dan kasih sayang Allah swt terhadap diri aku atau merupakan salah aku sendiri??? aku redha. tapi apakah aku mampu untuk menghadapi setiap cabaran dan dugaan yg berada dihadapan aku ni? 
banyak ke yang nak aku cerita?, ingin saja aku tulis ape yang aku rasa dalam blog ni, tapi takut 'bukak pekung didada'. 

"Pesanan buat diri saya sendiri. Saya seringkali memujuk diri. Saya yakin dengan janji Allah swt"

Aku perlu tanamkan kesabaran dan semangat dalam diriku ini..."Ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk mengharungi ujian yang engkau berikan kepadaku, sesungguhnya kau maha mengetahui"

Aku selalu berpegang pada kata-kata ini....walau apa pun yang berlaku bukan atas kehendak kita atau yang dinamakan takdir, maka sebenarnya ALLAH SEDANG MENGATUR YANG TERBAIK UNTUK KITA...Allah maha penyayang dan Allah tidak akan membiarkan hambanya dalam kesusahan dan keperitan tanpa sebab...sesungguhnya Dialah yang menciptakan kita maka Dia jualah yang lebih mengetahui yang terbaik untuk kita..


0 comments:

terima kasih kerana sudi membaca blog saya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...