CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Tuesday, December 25, 2012

Keje keje keje...

abg ruby & cik siti...  

 budak nie perasan..hihih

sempat lg posing si siti ni..hihihi..  

0rang ni x tawu gambar die ade dalam blog nie..hihihi  

diriku umpama semut..  

inilah hasilnyaa... 

terowong masa hadapan.. 

jumpe drawing ade name saya...yay..! 

 designer jutasama...abg ruby..Wednesday, December 19, 2012

I-City...Best!!Friday, November 30, 2012

NUSATEK - Bermulanya Disini..
Assalamualaikum...agaknye da lame tak update blog nie..so sudah hampir setahun agaknye...semalam (29/11/2012) merupakan hari terakhir saya bekerja di tempat pertama saya mencari rezeki... NUSATEK. Terasa begitu cepat masa berlalu...bermula dari hari pertama datang menjalani latihan industri sehinggalah diambil bekerja kemudian berhenti...banyak pengalaman dan ilmu yang saya belajar sepanjang bekerja disini..ribuan terima kasih saya ucapkan kepada semua staff disini kerana banyak membantu. Saya hanya menganggap mungkin jodoh saya bekhidmat disini tak panjang...hihihihi..kerjaya saya segalanya bermula disini..luv u olls... <3 Doakan kejayaan saya ditempat baru..wassalam..


                                                               akmal, saya & rambo

lebly kak dayah & saya

 ditempat kerja

 sebahagian dari semuanya
Monday, June 18, 2012

Buatmu Bakal Suamiku..


     Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku ini untuk memilih berlian sedangkan aku hanya sebutir pasir yang wujud di mana-mana. Tetapi aku juga punyai keinginan seperti gadis lain, dilamar lelaki yang bakal dinobat sebagai ahli syurga, memimpinku ke arah tuju yang satu. Tidak perlu kau memiliki wajah seindah Nabi Yusuf A.S yang mampu mendebarkan jutaan gadis untuk membuatku terpikat. Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa kasih di dalam hatiku, jua hatimu kali pertama kita berpandangan. Itu janji Allah. Akan tetapi, selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah, selagi itu jangan kau zahirkan perasaanmu itu kepadaku kerana kau masih tidak mempunyai hak untuk berbuat begitu. Juga jangan kau lampaui batasan yang telah ditetapkan syara’. Aku takut perlakuanmu itu akan memberi impak yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak. Permintaanku tidak banyak, cukuplah dirimu yang diinfak seluruhnya pada mencari redha Ilahi. 

     Aku akan berasa amat bertuah andai dapat menjadi tiang seri ataupun sandaran perjuanganmu. Bahkan aku amat bersyukur pada Ilahi kiranya akulah yang ditakdirkan meniup semangat juangmu, menghulurkan tanganku untuk berpaut sewaktu rebah atau tersungkur di medan yang dijanjikan Allah dengan kemenangan atau syahid itu. Akan aku kesat darah dari lukamu dengan tanganku sendiri. Itulah impianku. Aku pasti berendam airmata darah andainya engkau menyerahkan seluruh cintamu padaku. Bukan itu yang aku impikan. Cukuplah kau mencintai Allah dengan sepenuh hatimu. Kerana dengan mencintai Allah kau akan mencintaiku kerana-Nya. Cinta itu lebih abadi dari cinta insan biasa. Moga cinta itu juga yang akan mempertemukan kita kembali di syurga. 

     Aku juga tidak ingin dilimpahi kemewahan dunia. Cukuplah dengan kesenangan yang telah diberikan ibubapaku dulu. Apa guna kau menimbun harta untuk kemudahanku sekiranya harta itu membuatkan kau lupa pada tanggungjawabmu terhadap agamamu. Aku tidak akan sekali-kali bahagia melihatmu begitu. Biarlah kita hidup di bawah jaminan Allah sepenuhnya. Itu lebih bermakna bagiku. Dariku,

Bakal Isterimu..

terima kasih kerana sudi membaca blog saya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...